úterý 24. května 2016

Mátový sirup


Slíbila jsem recept na mátový sirup, tak tady je. Byla to moje premiéra a když jsem ho ochutnala po uvaření poprvé, okamžitě se mi vybavily vzpomínky na dětství a zelené bonbóny - myslím "klokánky" to byly? :-) Spojení sladké, kyselé a mátové chuti.

Odhadem na množství 1,5 - 2 l:

70 g máty
1 litr vody
1 kg cukru
25 g kyseliny citronové

Mátu omyjeme a natrháme ji do hrnce. Vodu převaříme a ještě horkou jí zalijeme mátu. Necháme odležet do druhého dne.

Z nálevu vyndáme mátu a vsypeme kyselinu citronovou a cukr (můžeme po částech). Mícháme, přivedeme k varu a následně sirupem plníme lahve nebo sklenice.

Ředíme vodou podle chuti.


Žádné komentáře:

Okomentovat