pátek 25. března 2016

Kopřivová polévka s rýží


Už jste letos vyrazili na kopřivy? Já včera na „zelený čtvrtek“ a uvařila jsem moc dobrou kopřivovou polévku s rýží. Tato polévka je jedno z mých úplně prvních jídel, které jsem uvařila a každé jaro se na ni moc těším. Zkuste ji také. Nebudete na ni potřebovat nic víc, než to, co máte každý doma.


Potřebujeme:

1 cibuli
40 g rýže
1 litr vody, ještě lepší je vývar z uzeného masa, popř. můžete použít kostku zeleninového bio bujónu
3 vrchovaté lžíce nasekaných kopřiv
1 vejce
olej, sůl

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, lehce znovu orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu a cca po 10 minutách přidáme kopřivy a následně vmícháme rozkvedlané vejce. Povaříme další 2 min, případně do změknutí rýže, dochutíme solí a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat