středa 10. února 2016

Tvarohové lívance ze špaldové mouky
 
 
Poslední dobou se hodně mluví o špaldové mouce. Proč a díky čemu je lepší než klasická pšeničná mouka, pro koho je vhodná a pro koho není, o tom bude brzy řeč v samostatném článku. Dnes si z ní připravíme jemné tvarohové lívanečky.


Na cca 25 kusů potřebujeme:

1 polotučný tvaroh ve vaničce
150 ml mléka
80 g špaldové hladké mouky
1 vejce
1 lžičku kypřícího prášku (používám bezfosfátový)
1 lžíci třtinového cukru nebo jiného sladidla

Oddělíme žloutek od bílku a smícháme ho se všemi ostatními surovinami. Vyšleháme sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Smažíme na rozpáleném lívanečníku na oleji, který máte rádi. Já na lívanečky a palačinky používám kokosový.

Podáváme např. se zakysanou smetanou smíchanou s oblíbeným ovocem či marmeládou, skořicovým cukrem apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat