úterý 2. února 2016

Bambucké máslo
 

Slyšeli jste už o stromu Vitellaria Paradoxa? Právě díky němu se z bambuckého másla můžeme těšit. A jak probíhá proces výroby? Tento strom, u nás také nazývaný máslovník africký či ořešák shea, roste, jak už název napovídá, v Africe. Plodí ořechy, jejichž jádra se po vyloupnutí rozdrtí a upraží. Tento proces se několikrát opakuje. Poté se drť hněte tak dlouho, dokud nedojde k požadovanému výsledku.
Bambucké máslo doporučuji kupovat 100% přírodní v biokvalitě. Pokud chcete bambucké máslo užívat v jeho čisté formě, tedy nepřidávat do něho např. bylinky či oleje, nejlépe uděláte, když si obstaráte máslo nerafinované, tedy takové, které neprošlo vysokými teplotami při zpracování a zachovalo si tím pádem nejvíce nejcennějších látek.
Díky svým vitaminům (A, D, E a F) a nenasyceným masným kyselinám má velmi pozitivní účinky na pokožku těla.
  • hydratuje ji
  • zpomaluje proces stárnutí
  • pomáhá hojit její podráždění
  • urychluje hojit jizvy a poranění
  • chrání před nepříznivými klimatickými podmínkami, a to i před mrazem
  • regeneruje po opalování
  • má přirozený UV faktor přibližný hodnotě 4
Bambucké máslo je ideální pro výrobu vlastních krémů. Skvěle se hodí i pro miminka, nezpůsobuje žádné alergické reakce. Jeho konzistence je poněkud tužší, ale stačí ho promnout chvíli mezi dlaněmi a nanášení je hned jednodušší.

Žádné komentáře:

Okomentovat