pondělí 15. února 2016

Salát z červené řepy
 

Tento salát mám moc ráda. Je nenáročný na přípravu i ingredience. Postačí jako malá svačinka nebo se hodí jako doplněk k hlavnímu jídlu.

Na 1 porci potřebujeme:
 
2 menší červené řepy
1 lžíci vinného octa nebo lžičku citronové šťávy
5 lístků bazalky
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíci olivového oleje
balkánský sýr
sůl, pepř

 
Neoloupanou červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka, záleží na velikosti bulvy, bude to trvat zhruba 40 min. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na tenká čtvrtkolečka. Poté smícháme s olivovým olejem a vinným octem nebo citronovou šťávou. Obě dvě varianty jsou moc dobré, záleží na Vaší chuti. Přidáme natrhanou bazalku, slunečnicová semínka, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme balkánský sýr rozdrobený na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat