úterý 19. července 2016

Letní zeleninová polévka


Polévky miluju a je mi jedno, jestli je zrovna zima nebo léto. A není nad to, připravit si ji z té nejčerstvější zeleniny. Kombinujte zeleninu, která vám zrovna přijde pod ruku, stejně tak přidávejte čerstvé bylinky. Zpracujte i listy a natě, např. do salátů, pest nebo do vývarů, které si můžete připravit do zásoby a zamrazit je. Také to tak dělám.

Budeme potřebovat

1 cibuli
1 mrkev
1 kořenovou petržel
hrst fazolek
1 rajče
80 g červené čočky
1 l zeleninového vývaru (příp. kuřecího)
čerstvou bazalku

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájenou mrkev a petržel a na poloviny překrájené fazolky. Zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přisypeme omytou červenou čočku. Vaříme přibližně 15 min, než jsou všechny suroviny téměř měkké. Poslední cca 3 min před koncem přidáme pokrájené rajče a bazalku. Podle potřeby osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat