čtvrtek 16. června 2016

Cizrna na kari se špenátem
 

Toto jídlo patří k jednomu z mých nejoblíbenějších, ač si ho nedělám příliš často, jelikož není díky koření vhodné pro děti. Skvělé je, že si ho každý může podle libosti obměnit a pokaždé bude báječné. Někdy vynechám mrkev, jindy přidám fazole adzuki nebo použiji místo špenátu zelené fazolky. Před pár lety jsem si z Indie přivezla koření xacuti masala, které používám dodnes. Myslím, že ale jde úplně v pohodě nahradit garam masalou, kterou u nás bez obtíží člověk sežene.

na 1 porci potřebujeme:

150 g uvařené cizrny
1/2 cibule
1 bramboru
1 mrkev
2 hrsti špenátových listů
lžíci (přepuštěného) másla
1 lžíci rýžové mouky (nemusí být)
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky garam masaly
2 lžíce citronové šťávy
300 ml studené vody
sůl

Nejprve na pánvi rozpustíme máslo a dosklovita na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme kari koření, kurkumu a masalu. Po minutě zarestujeme lžíci rýžové mouky a přilijeme vodu. Mícháme metličkou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a brambory a vaříme do změknutí. Poté už jen přisypeme uvařenou cizrnu, aby se prohřála, a lístky špenátu. Přilijeme citronovou šťávu a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat