Bambucké máslo
Slyšeli jste už o stromu Vitellaria Paradoxa? Právě díky němu se z bambuckého másla můžeme těšit. A jak probíhá proces výroby? Tento strom, u nás také nazývaný máslovník africký či ořešák shea, roste, jak už název napovídá, v Africe. Plodí ořechy, jejichž jádra se po vyloupnutí rozdrtí a upraží. Tento proces se několikrát opakuje. Poté se drť hněte tak dlouho, dokud nedojde k požadovanému výsledku.
Bambucké máslo doporučuji kupovat 100% přírodní v biokvalitě.
Pokud chcete bambucké máslo užívat v jeho čisté formě, tedy nepřidávat do
něho např. bylinky či oleje, nejlépe uděláte, když si obstaráte máslo
nerafinované, tedy takové, které neprošlo vysokými teplotami při zpracování a
zachovalo si tím pádem nejvíce nejcennějších látek.
Díky svým vitaminům (A, D, E a F) a nenasyceným masným
kyselinám má velmi pozitivní účinky na pokožku těla.
- hydratuje ji
- zpomaluje proces stárnutí
- pomáhá hojit její podráždění
- urychluje hojit jizvy a poranění
- chrání před nepříznivými klimatickými podmínkami, a to i před mrazem
- regeneruje po opalování
- má přirozený UV faktor přibližný hodnotě 4
Žádné komentáře:
Okomentovat