Salát z červené řepy
Tento salát mám moc ráda. Je nenáročný na přípravu i
ingredience. Postačí jako malá svačinka nebo se hodí jako doplněk k hlavnímu
jídlu.
Na 1 porci potřebujeme:
2 menší červené řepy
1 lžíci vinného octa nebo lžičku citronové šťávy
5 lístků bazalky
2 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci olivového oleje
balkánský sýr
Neoloupanou červenou řepu uvaříme ve vodě doměkka, záleží na
velikosti bulvy, bude to trvat zhruba 40 min. Po vychladnutí ji oloupeme a
nakrájíme na tenká čtvrtkolečka. Poté smícháme s olivovým olejem a vinným
octem nebo citronovou šťávou. Obě dvě varianty jsou moc dobré, záleží na Vaší
chuti. Přidáme natrhanou bazalku, slunečnicová semínka, osolíme, opepříme a
nakonec vmícháme balkánský sýr rozdrobený na kousky.
Žádné komentáře:
Okomentovat