Kopřivová polévka s rýží
Už jste letos vyrazili na kopřivy? Já včera na „zelený čtvrtek“ a uvařila jsem moc dobrou kopřivovou polévku s rýží. Tato polévka je jedno z mých úplně prvních jídel, které jsem uvařila a každé jaro se na ni moc těším. Zkuste ji také. Nebudete na ni potřebovat nic víc, než to, co máte každý doma.
Potřebujeme:
1 cibuli
40 g rýže1 litr vody, ještě lepší je vývar z uzeného masa, popř. můžete použít kostku zeleninového bio bujónu
3 vrchovaté lžíce nasekaných kopřiv
1 vejce
olej, sůl
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme
propláchnutou rýži, lehce znovu orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem.
Přivedeme k varu a cca po 10 minutách přidáme kopřivy a následně vmícháme
rozkvedlané vejce. Povaříme další 2 min, případně do změknutí rýže, dochutíme
solí a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat